Theophoto - Photo & Graphic

Rólam

 

Egy kis bemutatkozó összefoglalás – Képekkel ITT

Magamról…

 

2010. májusában vásároltam egy használt Canon 50D fényképezőgépet. Első képeimet egy kölcsön 18-55-s kitobjektívvel készítettem. A fényképezés régóta érdekelt. Családi kötődésünk több generáción átívelő. Dédnagyapám üveglapra készített 1930-1945 között készült felvételei ma már a Magyar Nemzeti Múzeum fotótárát gazdagítják. A kiskoromban is nagy érdeklődéssel szemlélt régi fényképezőgépeket édesapám nagy szeretettel használta még az 1990-es évek végén is, saját maga kísérletezve az alapanyagokkal. A gépeket is azóta is nagy becsben tartja. Sajnos nem volt alkalmam tanulni tőlük.

Fényképezőgép

Kezdeti próbálkozásaim gyengeségeit  szorgalmammal igyekeztem ellensúlyozni, autodidakta módon. 2010-ben a BRDSZ fotópályázatára neveztem be. Itt egyetlen fekete-fehér képpel tettem próbát. A zsűri tagjai: Sebestyén Jenő, fotóművész és dr. Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára voltak. Különdíjas lettem.

2011-ben Faludi Ferenc Akadémia Remény Nemzetközi Fotópályázatára küldtem be egy szintén fekete-fehér 5 képből álló fotósorozatot, amely a Piano I-V. nevet kapta. A zsűri tagjai: Haris László, Móser Zoltán, Stalter György és Vékás Magdolna voltak. Külőndíjas lettem. A képeket kiállították az Uránia Filmszínházban és utána a Loyola kávéházban is.

Mindkét pályázat díjazottjának lenni nagyon nagy öröm volt számomra, és bár azóta nem neveztem be hasonló megmérettetésre, örömmel gondolok vissza ezekre a lehetőségekre. A legnagyobb öröm számomra mégis az, ha egy fotózás – legyen az esküvő, babavárás, hivatalos rendezvény vagy akár egy portrésorozat – megrendelői elégedettek és a megrendelt képeket büszkén használják, akár egy önéletrajzban, vagy a közösségi portálokon egyaránt. Sokat tanultam és tanulok folyamatosan. S hogy mi is a cél? A számunkra legszebb pillanatok megörökítése, legyen az esküvő, eljegyzés, családi esemény, kutyaverseny vagy csak egy boldog nap és mosoly kiragadása a múló időfolyamból…

Másik nagy szenvedélyem a rajzolás, melyet digitális formában is van szerencsém kipróbálni. Szívesen készítek grafikákat és illusztrációkat a legkülönbözőbb témákban.

Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, tanulást, önképzést mindent téren!

A 2017-es évben az a megtiszteltetés ért, hogy a Faludi Alapítvány XXI. Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázatán a beadott sorozatom kiállításra került, de még ennél is nagyobb szerencsémnek tartom, hogy beszélgethettem Haris Lászlóval a kiállított képekről is.

Vissza a nyitólapra!

Kérdésed vagy kérésed van? Írj nekem!